Çocukken anneme sorardık akşam yemekte ne var diye hep aynı cevabı alırdık ;
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Hiç pişirmedi ama her sorduğumuzda aynı cevabı verdi :)
Ben de merak ettim neymiş bu yemek diye kendim pişirdim ve çok beğendim.
Malzemeler;
2 adet kereviz,
1 adet soğan ,
5-6 adet arpacık soğanı,
2 adet havuç,
zeytinyağ ,
2 portakal suyu,
dereotu
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker
Hazırlanışı;
- Kerevizlerimizi halka halka doğrayıp limonlu suda bekletelim
- Tencereye zeytinyağını ve küp küp doğranmış soğanımızı ekleyelim.
- Soğanlar pembeleşince arpacık soğanlarını ve halka halka doğranmış havuçlarımızı ekleyelim.
- Havuçlarımızı 3-5 dakika kadar kavuralım .
- Tuzumuzu ve şekerimizi ekleyelim.
- Kerevizleri çiçek şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip tencereye ekleyelim.
- Portakal suyunu ve biraz da sıcak su ekleyip 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile servis yapalım .
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder