3 Ocak 2014 Cuma

ÇÖKERTME KEBABI


Arşivi karıştırırken daha önce yapmış olduğum bu yemeği buldum .
Yemeğimizin adı çökertme kebabı:) . Daha önce yakın bir arkadaşımın ısrarı üzerine dışarıda yemiş olduğum fakat hiç beğenmediğim sonrasında aile dostumuzun davetinde tadına doyamadığım bir lezzet...hem pratik hem lezzetli bi tarif...
 
malzemeler,(2 kişilik)
2 adet patates (kibrit şeklinde doğranmış)
1 adet jülyen doğranmış tavuk göğsü
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
süzme yoğurt
kırmızı biber,kararbiber,tuz kekik

   *Patateslerimizi soyup kibrit şeklinde doğrayıp tuzlu suda nişastasından arındırıyoruz .
daha sonra patatesleri kurulayıp yağda kızartıp peçete serdiğimiz bir tabağa alıyoruz .
   *jülyen doğranmış tavuk göğsünü tavada toz kırmızı biber, karabiber, tuz ve isteğe bağlı kekik ile soteliyoruz ...
   *tavuklar pişince aynı tavaya jülyen doğranmış krımızı biber ve yeşil biberlerimizi de ekleyip hafif pişiriyoruz.
   *patateslerimizi servis tabağımıza alıp üzerine süzme yoğurt ile kaplıyoruz . en son üzerine tavuk göğüslerini dizip istediğimiz gibi süslüyoruz . afiyet olsun :) ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder