29 Mart 2013 Cuma

İKEA KURABİYE



Malzemeler;
125gr tereyağ,
1 çay bardağı esmer şeker yada pudra şekeri
1 çay bardağı pekmez
3 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki tereyağımız ile diğer bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz . Hamuru 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz ...  Daha sonra hamuru merdane yardımıyla açıp istediğiniz şekildeki kalıplarla (kalp ,yıldız,çiçek ) kesiyoruz .
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize kurabiyelerimizi koyuyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 12-15 dak kadar pişiriyoruz. Bu tariften yaklaşık 2 tepsi oluyor .  2. tepsiyi 8-10 dak pişirin .
kurabiyeler ince oldukları için çabuk pişiyor ,  yanmamasına dikkat edin :)   ... Afiyet olsun ....

Not:  yanına ne yakışır ??? ılık süt yada nescafe ile muhteşem oluyor .

Not: home tv de buna benzer bir tarif ile kurabiye yaptı . ve iki kurabiye arasına dondurma sürdü ... en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder