23 Şubat 2014 Pazar

KÖRİLİ BAVETTE MAKARNA

İlk defa bir kebapçıda yediğim bu makarnayı 1 hafta sonra  tahminen deneyip aynı lezzete yakın bir tat yakalamıştım . Kebapççıya gidip makarna niye yedin derseniz de Adanalı olanlar bilir ; kebapçılardan bi tanesinin fiks menüsünde bu makarnadan mevcut . İstemesenizde getiriyorlar bu makarnayı masanıza...
Sonrasında da birçok kez yediğimiz bu makarnanın tarifini sizlerle de paylaşmak istedim .


Malzemeler;
1 paket Barilla Bavette n.13-yassı spaghetti makarna
1 paket krema 
4 tatlı kaşığı köri
tuz
süslemek için dereotu
 
Hazırlanışı;  
  • Makarnayı tuzlu ve az yağlı suda haşlayalım ve "al dente" yani dışı yumuşak içi diri kıvamına gelince süzelim . Süzmeden  önce bir su bardağı makarna suyundan ayıralım .
  • Ayrı bir tavada kremayı ısıtalım ve içine köri baharatımızı ekleyip ayırdığımız makarna suyumuzla sosumuzun kıvamını ayarlayalım .
  • Haşladığımız makarnalarımızı sosun içine alalım ve spatula yardımıyla karıştıralım .
  • Makarnaların sosla iyice bütünleşmesini sağlayalım.
  • Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyelim.  
  • Afiyet olsun ...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder