İlk defa bir kebapçıda yediğim bu makarnayı 1 hafta sonra tahminen deneyip aynı lezzete yakın bir tat yakalamıştım . Kebapççıya gidip makarna niye yedin derseniz de Adanalı olanlar bilir ; kebapçılardan bi tanesinin fiks menüsünde bu makarnadan mevcut . İstemesenizde getiriyorlar bu makarnayı masanıza...
Sonrasında da birçok kez yediğimiz bu makarnanın tarifini sizlerle de paylaşmak istedim .
Malzemeler;
1 paket Barilla Bavette n.13-yassı spaghetti makarna
1 paket krema
4 tatlı kaşığı köri
tuz
süslemek için dereotu
Hazırlanışı;
- Makarnayı tuzlu ve az yağlı suda haşlayalım ve "al dente" yani dışı yumuşak içi diri kıvamına gelince süzelim . Süzmeden önce bir su bardağı makarna suyundan ayıralım .
- Ayrı bir tavada kremayı ısıtalım ve içine köri baharatımızı ekleyip ayırdığımız makarna suyumuzla sosumuzun kıvamını ayarlayalım .
- Haşladığımız makarnalarımızı sosun içine alalım ve spatula yardımıyla karıştıralım .
- Makarnaların sosla iyice bütünleşmesini sağlayalım.
- Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyelim.
- Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder