26 Ocak 2014 Pazar

KUZU İNCİK

Bu tarifi de Ankara' da teyzemde yemiştim ilk kez . Çok beğenmiştim ve yazın denemiştim.
Eşim de ben de tadına doyamamıştık.
 
Malzemeler;
2 adet kuzu incik ,
1 adet patates ,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 adet yeşil biber,
2 adet defne yaprağı ,
sıvıyağ,
tuz ,karabiber, kırmızı toz biber   
 
Hazırlanışı;
  • Kuzu incikleri iyice yıkayıp kuruluyoruz.
  • Patates ve havucu orta büyüklükte doğruyoruz .
  • Tefal clipsoda kuzu incikleri az yağda mühürlüyoruz.
  • Ardından iri doğradığımız soğanları ekleyip kuzu incikle beraber pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Tefal clipsonun buhar sebze kısmına patates ve havucu ekleyip defne yaprağı ve diğer baharatları ekliyoruz.
  • Buhar kısmına gelecek kadar su koyup tefal clipsonun zamanlayıcısını 20 dakikaya programlıyoruz .
  • 20 dak sonra düdüklünün buharı çıkıyor ve kapağını açıyoruz .
  • Oval borcama inciği,diğer malzemeleri ve yeşil biberi ekliyoruz .
  • Tencerede kalan  et suyuna biraz salça ekleyip borcamdaki inciğin üzerine döküyoruz .
  • 175 derecelik fırında 15 -20 dakika daha pişirip servis yapıyoruz .
  • Afiyet olsun ...
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder