Bu tarifi de Ankara' da teyzemde yemiştim ilk kez . Çok beğenmiştim ve yazın denemiştim.
Eşim de ben de tadına doyamamıştık.
Malzemeler;
2 adet kuzu incik ,
1 adet patates ,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 adet yeşil biber,
2 adet defne yaprağı ,
sıvıyağ,
tuz ,karabiber, kırmızı toz biber
Hazırlanışı;
- Kuzu incikleri iyice yıkayıp kuruluyoruz.
- Patates ve havucu orta büyüklükte doğruyoruz .
- Tefal clipsoda kuzu incikleri az yağda mühürlüyoruz.
- Ardından iri doğradığımız soğanları ekleyip kuzu incikle beraber pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Tefal clipsonun buhar sebze kısmına patates ve havucu ekleyip defne yaprağı ve diğer baharatları ekliyoruz.
- Buhar kısmına gelecek kadar su koyup tefal clipsonun zamanlayıcısını 20 dakikaya programlıyoruz .
- 20 dak sonra düdüklünün buharı çıkıyor ve kapağını açıyoruz .
- Oval borcama inciği,diğer malzemeleri ve yeşil biberi ekliyoruz .
- Tencerede kalan et suyuna biraz salça ekleyip borcamdaki inciğin üzerine döküyoruz .
- 175 derecelik fırında 15 -20 dakika daha pişirip servis yapıyoruz .
- Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder