Bu seferki tarif benden değil eşimden ...
Evet Evren'den gelen bu tarif ile sizleri lezzetli bir salata ile başbaşa bırakıyorum ;
Turp Salatası
Malzemeler;
1 adet japon turpu, (beyaz turp)
1 adet havuç,
taze zencefil,
zeytinyağ ,
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
maydonoz,
maydonoz,
tuz
Hazırlanışı;
- Çukur bir kaseye turp ve havuç rendenin iri gözüyle rendelenir.
- Zencefil rendelenir.(1/2 ceviz büyüklüğünde)
- Zeytinyağ limon ve tuz katılıp karıştırılır.maydonozla süslenir.
- Afiyet olsun .
japon turbunun faydaları ;
- Besin öğeleri olarak zengin, ama kalori yoğunluğu olarak düşük gıdalar arasında yer alır: C vitamini, kalsiyum ve aynı zamanda sindirime yardımcı olan ve mide ülserine karşı koruyan bir enzim (diyastaz) içerir.
- Bol miktarda C vitamini içerir. Demir, magnezyum ve potasyum kaynağıdır. Turp, kök kısımları tüketilen bir sebze türüdür. Tiroit bezine fayda sağlaması da turp faydaları arasındadır. Antioksidan içerir. Böbrek taşlarının oluşumunu önler.
- Sindirim sistemini düzenler. Sindirimi rahatlatır, hazmı kolaylaştırır. Doğal bir antibiyotiktir. Böbrekleri temizler. Kansere karşı koruma sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder