21 Ocak 2014 Salı

TURP SALATASI


Bu seferki tarif benden değil eşimden ...
Evet Evren'den gelen bu tarif ile sizleri lezzetli bir salata ile başbaşa bırakıyorum ;
Turp Salatası

 
Malzemeler;
1 adet japon turpu, (beyaz turp)
1 adet havuç,
taze zencefil,
zeytinyağ ,
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
maydonoz,
tuz
 
Hazırlanışı;
  • Çukur bir kaseye turp ve havuç rendenin iri gözüyle rendelenir.
  • Zencefil rendelenir.(1/2 ceviz büyüklüğünde)
  • Zeytinyağ limon ve tuz katılıp karıştırılır.maydonozla süslenir.
  • Afiyet olsun .
japon turbunun faydaları ;
  • Besin öğeleri olarak zengin, ama kalori yo­ğunluğu olarak düşük gıdalar arasında yer alır: C vitamini, kalsi­yum ve aynı zamanda sindirime yardımcı olan ve mide ülserine karşı koruyan bir enzim (diyastaz) içerir.
  • Bol miktarda C vitamini içerir. Demir, magnezyum ve potasyum kaynağıdır. Turp, kök kısımları tüketilen bir sebze türüdür. Tiroit bezine fayda sağlaması da turp faydaları arasındadır. Antioksidan içerir. Böbrek taşlarının oluşumunu önler.
  • Sindirim sistemini düzenler. Sindirimi rahatlatır, hazmı kolaylaştırır. Doğal bir antibiyotiktir. Böbrekleri temizler. Kansere karşı koruma sağlar.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder