20 Ocak 2014 Pazartesi

MISIRLI PİLAV VE KÖFTELİ BEZELYE

Yılbaşından kalan köftelerle ne yapayım diye düşünürken aklıma köfteli bezelye yapmak geldi .
Bol karabiberli bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
 
 Mısırlı Pilav Malzemeler,
50 gr tereyağ
1 bardak pirinç
1/2 bardak haşlanmış mısır
2 bardak et suyu
1 çay kaşığı toz zencefil(aktarlarda bulabilirsiniz)
tuz
Hazırlanışı;
  • Tereyağını eritip haşlanmış mısırımızı tereyağında kavuralım .
  • Daha sonra sıcak su ile ıslatıp yıkadğımız pirincimizi tavaya ekleyip pirinç taneleri birbirini tutana kadar fazla karıştırmadan kavuralım .
  • 2 bardak sıcak suyu , 1 çay kaşığı zencefil ve tuzumuzu pirincimize ekleyelim .
  • Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim . tencere kapağına bez yada havlu kağıt kapatıp dinlenmeye bırakalım .
  • Afiyet olsun
Köfteli Bezelye Malzemeler;
4 kaşık yağ,
1 kg temizlenmiş bezelye,
1 adet havuç ,
1 adet soğan ,
2 yemek kaşığı salça,
20 adet hazır misket köfte ,
tuz karabiber,
 
Hazırlanışı;
  • tenceremize yağımızı koyalım ve küçük küçük doğradığımız soğanı kavuralım .soğanlar pembeleşince küp şeklinde doğradığımız havucumuzu ekleyelim ve iyice kavuralım .
  • ardından bezelyemizi ekleyelim ve salçamızı koyup 2-3 dakika kavuralım .
  • sonra bezelyeler batana kadar suyumuzu ekleyelim ve baharatlarımızı atalım .
  • pişmiş köfte kullandığım için köfteleri en son ocaktan indirmeye 5-7 dakika kala ekledim.
  • Servise hazırdır . Afiyet olsun .
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder