26 Ocak 2014 Pazar

BÖRÜLCE SALATASI

Bugün dün gittiğimiz davette yediğim yemeklerin tarifini sizlerle paylaşacağım .
Eltimden aldığım bu tarif hem damağınıza hem de sağlığınıza hitap edecektir.
 
Malzemeler;
200 gr kuru börülce,
2 adet havuç,
1 adet patates ,
sirke ,
dereotu,
tuz
 
Hazırlanışı;
  • Börülce yumuşayıncaya kadar haşlanır .
  • Patates ve havuç küp küp doğranır ve haşlanır .
  • Daha sonra hepsi biraraya getirilir ve dereotu ,sirke ve tuz ile tatlandırılır.
  • Afiyet olsun .

 
Börülcenin Faydaları;
C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir.
Ayrıca azot ve nişasta da içerir.
Ayaklardaki şişlikleri indirir.
 Yüksek tansiyonu düşürür.
Gözlerdeki zafiyeti giderir.
 Göğüs ve akciğere faydalıdır.
  İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir.
Cinsel arzuyu arttırır.
Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur.
Ağız,dil, diş eti ve bademcik iltihaplarını giderir.
 Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser.
Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir.
 Kökü kaynatılıp,suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür.
Yanıklara sürülürse faydası görülür.
Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder