SARI PİLAV VE YEŞİL FASULYE
Sarı Pilav Malzemeler,
50 gr tereyağ
1 bardak pirinç
1/2 bardak haşlanmış nohut
2 bardak et suyu
1 tutam taze dereotu
1 çay kaşığı zerdeçal (aktarlarda bulabilirsiniz)
tuz
Hazırlanışı;
Tereyağını eritip haşlanmış nohutumuzu tereyağında kavuralım .
Daha sonra sıcak su ile ıslatıp yıkadğımız pirincimizi tavaya ekleyip pirinç taneleri birbirini tutana kadar fazla karıştırmadan kavuralım .
2 bardak sıcak suyu , 1 çay kaşığı zerdaçal ve tuzumuzu pirincimize ekleyelim .
Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim . tencere kapağına bez yada havlu kağıt kapatıp dinlenmeye bırakalım .
Servis ederken taze dere otunu kıyalım ve aroma vermesi için ekleyip pilavı harmanlayalım .
Afiyet olsun ...
Yeşil Fasulye Malzemeler;
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 kg yeşil fasulye ,
5 adet domates,
3 kaşık kışlık domates sosu,
4-5 iri dişli sarımsak,
1 adet soğan ,
tuz ,karabiber ,kırmızı biber
Hazırlanışı;
Zeytinyağımızı tefal clipso düdüklüye koyalım.ince ince doğranmış soğanımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından doğranmış sarımsaklarımızı ekleyelim .
1-2 dakika sonra dilinmiş yeşil fasulyemizi ekleyelim . (yazdan buzdolabı poşetlerine temizleyip deepfreeze e kaldırıyorum çok pratik oluyor ) 4-5 dakika fasulyeyi kavuralım .
En üste de iri iri doğranmış domateslerimizi ve kışlık domates sosumuzdan 3 kaşık ekleyelim .
Ve tefal clipsomuzun kapağını kapatıp ayarını sebze ayarına getiriyoruz ve 11-13 dakikaya kuruyoruz .
Dakikası dolduğu zaman alarm çalıyor ve altını kapatıyoruz .
Yeşil fasulye dinlendikten sonra daha lezzetli oluyor .
Not: Düdüklü tencere yoksa normal tencerede biraz daha uzun bir süre ile pişip pişmediğini kontrol ederek de pişirebilirsiniz .
Afiyet olsun ...
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder