17 Ocak 2014 Cuma

SARI PİLAV VE YEŞİL FASULYE

5-6 yıldır hiç pirinç pilavı yapmadım tutmuyor diye küsmüştüm resmen pilava :)  evlendiğimden beri (16 aydır ) evimde 2.kez pirinç pilavı yapıyorum . Arpa şehriye pilavı ve bulgur pilavı denemelerim oldu ama pirinç pilavını yapmaktan çekiniyordum ama sonunda yaptım ve çok da güzel oldu üstelik ilk defa denediğim daha önce yemediğim bir pilav ile karşınızdayım ;
Zerdaçallı ve Nohutlu Sarı Pilav ve yanında Yeşil Fasulye ...

SARI PİLAV VE YEŞİL FASULYE

Sarı Pilav Malzemeler,
50 gr tereyağ
1 bardak pirinç
1/2 bardak haşlanmış nohut
2 bardak et suyu
1 tutam taze dereotu
1 çay kaşığı zerdeçal (aktarlarda bulabilirsiniz)
tuz
 
Hazırlanışı;
  • Tereyağını eritip haşlanmış nohutumuzu tereyağında kavuralım .
  • Daha sonra sıcak su ile ıslatıp yıkadğımız pirincimizi tavaya ekleyip pirinç taneleri birbirini tutana kadar fazla karıştırmadan kavuralım .
  • 2 bardak sıcak suyu , 1 çay kaşığı zerdaçal ve tuzumuzu pirincimize ekleyelim .
  • Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim . tencere kapağına bez yada havlu kağıt kapatıp dinlenmeye bırakalım .
  • Servis ederken taze dere otunu kıyalım ve aroma vermesi için ekleyip pilavı harmanlayalım .
  • Afiyet olsun ...
 
Yeşil Fasulye Malzemeler;
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 kg yeşil fasulye ,
5 adet domates,
3 kaşık kışlık domates sosu,
4-5 iri dişli sarımsak,
1 adet soğan ,
tuz ,karabiber ,kırmızı biber
 
Hazırlanışı;
  • Zeytinyağımızı tefal clipso düdüklüye koyalım.ince ince doğranmış soğanımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Ardından doğranmış sarımsaklarımızı ekleyelim .
  • 1-2 dakika sonra dilinmiş yeşil fasulyemizi ekleyelim .  (yazdan buzdolabı poşetlerine temizleyip deepfreeze e kaldırıyorum çok pratik oluyor ) 4-5 dakika fasulyeyi kavuralım .
  • En üste de iri iri doğranmış domateslerimizi ve kışlık domates sosumuzdan 3 kaşık ekleyelim .
  • Ve tefal clipsomuzun kapağını kapatıp ayarını sebze ayarına getiriyoruz ve 11-13 dakikaya kuruyoruz .
  • Dakikası dolduğu zaman alarm çalıyor ve altını kapatıyoruz .
  • Yeşil fasulye dinlendikten sonra daha lezzetli oluyor .
  • Not: Düdüklü tencere yoksa normal tencerede biraz daha uzun bir süre ile pişip pişmediğini kontrol ederek de pişirebilirsiniz .
  • Afiyet olsun ...
  •  

     
     


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder