26 Ocak 2014 Pazar

SUCUKİÇİ

 Bir Kayserili olarak hiç Kayseri mutfağından tarif yazmadığımı fark ettim .
Kayseri denince akla pastırma , sucuk ve hamur işi gelir.
Evde çok pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir sucuk tarifi ile karşınızdayım .
Kahvaltıda ikram edilen bu tarifin tadı damağınızda kalacak .
 
 
Malzemeler;
250gr dana/kuzu karışık kıyma ,
4-5 diş sarımsak,
2-3 tatlı kaşığı kimyon,
kırmızı biber,
karabiber
tuz
 
Hazırlanışı;
  • Kıymayı tencereye ekleyip kendi yağında kavuralım .
  • Ardından dövülmüş sarımsakları ve baharatları ekleyip kıyma pişince servis yapalım.
  • Pide ekmekle çok lezzetli oluyor .
  • Afiyet olsun ...
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder