Bu sefer muhteşem tarifimiz annemden .
Henüz hiç denemediğim fakat annem her yaptığında bayıla bayıla yediğim bir pilavdır .
Sunumuyla göz dolduran bu pilav için ellerine sağlık anneciğim .
Malzemeler;
250gr kuzu eti ,
1 adet soğan,
3 adet havuç,
1 kase baldo pirinç,
2 tatlı kaşığı yenibahar,
1 tatlı kaşığı tuz,
sıvıyağ
Hazırlanışı;
- Kuzu etimizi 15 dakika kadar tefal clipsoda haşlıyoruz.
- Daha sonra derin bir pilav tenceresinde haşlanmış etlerimizi ve küçük küçük doğranmış soğanımızı kavuruyoruz.
- Havuçlarımızı kibrit şeklinde ince ince doğrayıp kavrulan etimizin üzerinde ekliyoruz . ( havuçlar etin üzerini 1 sıra kapatacak kadar olmalıdır .)
- Önceden yıkayıp ıslattığımız baldo pirincimizin suyunu süzüp havuçların üzerine ekliyoruz .
- Pirinç tanelerinin üzerini örtecek kadar sıcak suyumuzu ekliyoruz .
- Yenibahar ve tuzumuzu ekliyoruz.
- Suyunu çekip pirinç pişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz .
- Kaşığı tencerenin tabanına bastırıp suyunu çekip çekmediğini kontrol edebiliriz.
- 5 dakika dinlendirip özel bir servis tabağına varsa bakır ağzı kapalı bir tabakta servis yapıyoruz .
- Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder