26 Ocak 2014 Pazar

AVGAN PİLAVI

Bu sefer muhteşem tarifimiz annemden .
Henüz hiç denemediğim fakat annem her yaptığında bayıla bayıla yediğim bir pilavdır .
Sunumuyla göz dolduran bu pilav için ellerine sağlık anneciğim .
 
 
Malzemeler;
250gr kuzu eti ,
1 adet soğan,
3 adet havuç,
1 kase baldo pirinç,
2 tatlı kaşığı yenibahar,
1 tatlı kaşığı tuz,
sıvıyağ
 
Hazırlanışı;
 
  • Kuzu etimizi 15 dakika kadar tefal clipsoda haşlıyoruz.
  • Daha sonra derin bir pilav tenceresinde haşlanmış etlerimizi ve küçük küçük doğranmış soğanımızı kavuruyoruz.
  • Havuçlarımızı kibrit şeklinde ince ince doğrayıp kavrulan etimizin üzerinde ekliyoruz .      ( havuçlar etin üzerini 1 sıra kapatacak kadar olmalıdır .)
  • Önceden yıkayıp ıslattığımız baldo pirincimizin suyunu süzüp havuçların üzerine ekliyoruz .
  • Pirinç tanelerinin üzerini örtecek kadar sıcak suyumuzu ekliyoruz .
  • Yenibahar ve tuzumuzu ekliyoruz.
  • Suyunu çekip pirinç pişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz .
  • Kaşığı tencerenin tabanına bastırıp suyunu çekip çekmediğini kontrol edebiliriz.
  • 5 dakika dinlendirip özel bir servis tabağına varsa bakır ağzı kapalı bir tabakta servis yapıyoruz .
  • Afiyet olsun .


 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder