Tadına doyamayacağınız müthiş bir kış çorbası ;
Karnıbahar Çorbası
Malzemeler;
1/2 karnıbahar;
1 diş sarımsak ,
2-3 adet minik havuç,
150ml süt,
taze zencefil rendesi,
tuz karabıber kırmızı bıber
Hazırlanışı;
- Tefal clipsoya buharda pişirecek şekilde karnıbaharı, havucumuzu ve biraz su ekleyip zamanlayıcısını 11 dakika ya ayarlıyoruz .
- Zaman dolunca altını kapatıp buharın çıkmasını ve kapağın açılmasını bekliyoruz .
- Kapağını açınca içindeki sebze suyunu bir kaba alıp karnıbahar ve havucumuzu blender ile iyice eziyoruz.
- Ezilen sebzelerimize sarımsağı ve sütümüzü ekleyip yoğunluk kıvamına göre sebze suyu ile kıvamını ayarlıyoruz.
- Taze zencefili rendeliyoruz ve diğer baharatlarla birlikte çorbamıza ekliyoruz .
- İstenirse üzerine taze dereotu doğrayip servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder