20 Ocak 2014 Pazartesi

KARNIBAHAR ÇORBASI

Tadına doyamayacağınız  müthiş bir kış çorbası ;
Karnıbahar Çorbası
 

Malzemeler;
1/2 karnıbahar;
1 diş sarımsak ,
2-3 adet minik havuç,
150ml süt,
taze zencefil rendesi,
tuz karabıber kırmızı bıber
 
Hazırlanışı;
  • Tefal clipsoya buharda pişirecek şekilde karnıbaharı, havucumuzu ve biraz su ekleyip zamanlayıcısını 11 dakika ya ayarlıyoruz .
  • Zaman dolunca altını kapatıp buharın çıkmasını ve  kapağın açılmasını bekliyoruz .
  • Kapağını açınca içindeki sebze suyunu bir kaba alıp karnıbahar ve havucumuzu blender ile iyice eziyoruz.
  • Ezilen sebzelerimize sarımsağı ve sütümüzü ekleyip yoğunluk kıvamına göre sebze suyu ile kıvamını ayarlıyoruz.
  • Taze zencefili rendeliyoruz ve diğer baharatlarla birlikte çorbamıza ekliyoruz .
  • İstenirse üzerine taze dereotu doğrayip servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder