1 Şubat 2014 Cumartesi

TAVUK PRENSES

Bugünkü yemeğimiz tavukla mantarın mükemmel buluşmasının eseri olan
"Tavuk Prenses".
Hem pratik hem de lezzetli hem de sağlıklı ...
 
 
 
Malzemeler;
4 parça inceltilmiş tavuk göğsü, (yaklaşık 1 göğüs )
50-75 gr tereyağ
250 gr mantar
1/2 paket sek krema,
5-6 adet arpacık soğan,
tuz , karabiber, kırmızı toz biber
 
Hazırlanışı;
  • Tavuk göğüsleri baharatla tatlandırılıp 50 gr tereyağında iki yüzü de pişecek şekilde hazırlanır ve tabağa alınır.
  • Aynı tavada dörde bölünen arpacık soğanlar 25 gr tereyağında sotelenir ve yine dörde bölünen mantarlar eklenir.
  • Mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Suyunu çeken mantarlara 1/2 paket sek krema eklenir ve karıştırılır. 5-7 dakika krema kıvam alana kadar pişirilir ve daha önceden pişen tavuklar sosun üstüne eklenir.
  • Servis tabağına tavuk göğsü konur ve üzerine sos eklenir.
  • Afiyet olsun...
  • Not: Tavuk göğsünü kasabınızdan  ya da marketinizden şnitzel yapmak için incelttirebilirsiniz.
 

1 yorum: