İşyerinde çok sevdiğim bir arkadaşımın isteği üzerine bugünkü tarifimiz yemeye doyamayacağınız
MANTARLI KARİDES GÜVEÇ
Mantarlı Karides Güveç |
Malzemeler;
40 gr tereyağ
400 gr karides (metrodan dondurulmuş olarak alıyorum)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
150 gr mantar
1 adet sivri biber
kırmızı biber , pul biber,tuz
Hazırlanışı;
Dövülmüş sarımsağımızı tereyağında soteleyelim . Ardından doğradığımız mantarlarımızı ve biberlerimizi sarımsakla beraber tavada kavuralım. Mantar çabuk pişiyor. 3-5 dakika sonra karideslerimizi koyalım ve 1 yemek kaşığı sirkemizi ekleyelim. Pul biber,tuz ve kırmızı biberimizi ekleyip pişmesini bekleyelim .
Pişen mantarlı karidesimizi güveç kabımıza alıp yanına dilim domates ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip önceden ısıttığımız fırında kaşar eriyene kadar pişirelim.
Karides ; tereyağı, sarımsak ve pulbiber olmadan lezzetini bulmuyor . Diğer malzemeleri isteğe bağlı değiştirebilirsiniz yada hiç eklemeyebilirsiniz.
Hepinize afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder