15 Ocak 2014 Çarşamba

MANTARLI KARİDES GÜVEÇ

İşyerinde çok sevdiğim bir arkadaşımın isteği üzerine bugünkü tarifimiz yemeye doyamayacağınız
MANTARLI KARİDES GÜVEÇ
 
Mantarlı Karides Güveç

Malzemeler;
40 gr tereyağ
400 gr karides (metrodan dondurulmuş olarak alıyorum)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
150 gr mantar
1 adet sivri biber
kırmızı biber , pul biber,tuz

Hazırlanışı;
Dövülmüş sarımsağımızı tereyağında soteleyelim .  Ardından doğradığımız mantarlarımızı ve biberlerimizi sarımsakla beraber tavada kavuralım. Mantar çabuk pişiyor. 3-5 dakika sonra karideslerimizi koyalım ve 1 yemek kaşığı sirkemizi ekleyelim. Pul biber,tuz ve kırmızı biberimizi ekleyip pişmesini bekleyelim .
Pişen mantarlı karidesimizi güveç kabımıza alıp yanına dilim domates ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip önceden ısıttığımız fırında  kaşar eriyene kadar pişirelim.

Karides ; tereyağı, sarımsak ve pulbiber olmadan lezzetini bulmuyor . Diğer malzemeleri isteğe bağlı değiştirebilirsiniz yada hiç eklemeyebilirsiniz.
Hepinize afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder