Evimizde çok reçel yenmiyor ama hafif tatlı ekşi tadından dolayı bu reçel çok prim yaptı bizim evde .
Daha güzel fotolar çekmem gerek farkındayım ama pek anlamıyorum bu foto işinden ...
kahvaltı sofralarımızın baştacı ayva reçelimiz ;
ve işte tarifimiz;
3-4 adet ayva (çekirdekleriyle beraber )
1 portakal suyu
2 mandalina suyu,
1/2 limon suyu ,
1-1 oranında şeker
4-5 adet karanfil
Hazırlanışı ,
- Tefal clipso düdüklü tencerenin içine rendelenmiş ayvamızı ekliyoruz.ayvanın çekirdeklerini de eklemeyi unutmuyoruz .
- 3-4 adet ayva yaklaşık 3-4 kase yapıyor aynı oranda şekerimizi de ekliyoruz .
- Portakal , mandalina , limon sularını ve karanfili ekleiyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz .
- 8-10 dakika arasına programlıyoruz ve pişince altını kapatıyoruz .
- Durdukça rengi biraz daha koyulaşıyor hafif ekşimsi bir reçel oluyor damak tadınıza göre şekerini azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder