Zeytinyağlı serimize bir çeşit daha ekledim . Bu ara hangi sebzeyi bulsam zeytinyağlı versiyonunu mutlaka deniyorum . En son olarak da rezeneyi denedim. Rezeneyi marketlerde tekli poşetlerde bulabilirsiniz.
Malzemeler;
1 adet rezene ,
4-5 adet arpacık soğanı,
1/2 adet portakal (ince dilimlenmiş)
1 adet portakalın suyu,
zeytinyağ
Hazırlanışı;
- Arpacık soğanlarımızı zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım .
- Rezenemizin baş kısmını 4e bölelim ve sap kısmını ince ince doğrayıp tavaya ekleyelim .
- Rezeneyi 2-3 dakika kavuralım ve portakal dilimlerini ve portakal suyunu tavaya ekleyip kısık ateşte pişirelim.
- 20 dak sonra yemeğimiz hazır .
- Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder