16 Şubat 2014 Pazar

ENGİNAR YATAĞINDA ISPANAK GRATEN

 
Ankara'daki Mine Teyzem'den gelen bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Enginarla ıspanağın bu kadar güzel bir ikili olabileceğini 40 yıl düşünsem akıl edemezdim .
 


Malzemeler;
4 adet enginar çanağı
6-7 yaprak ıspanak
1/2 adet soğan
Rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber ,kırmızı biber ,tuz 
Zeytinyağ

Hazırlanışı;

  • Enginarları tuzlu suda haşlayalım,
  • Ispanakları iyice yıkayıp irice doğrayalım ,
  • Tavada küp küp doğranmış soğanları kavuralım ve ıspanakları ekleyelim kavrulunca soğumaya bırakalım.
  • Fırın kabımıza enginar çanaklarımızı koyalım ve üzerine kavrulmuş ıspanaklardan birer kaşık ekleyelim ,
  • En üstüne kaşar peyniri ekleyip  170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim .
  • İsteğe bağı olarak ıspanakların üzerine beşamel sos ve kaşar koyup da fırına verebilirsiniz.
  • Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder