Ankara'daki Mine Teyzem'den gelen bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Enginarla ıspanağın bu kadar güzel bir ikili olabileceğini 40 yıl düşünsem akıl edemezdim .
Malzemeler;
4 adet enginar çanağı
6-7 yaprak ıspanak
1/2 adet soğan
Rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber ,kırmızı biber ,tuz
Zeytinyağ
Hazırlanışı;
- Enginarları tuzlu suda haşlayalım,
- Ispanakları iyice yıkayıp irice doğrayalım ,
- Tavada küp küp doğranmış soğanları kavuralım ve ıspanakları ekleyelim kavrulunca soğumaya bırakalım.
- Fırın kabımıza enginar çanaklarımızı koyalım ve üzerine kavrulmuş ıspanaklardan birer kaşık ekleyelim ,
- En üstüne kaşar peyniri ekleyip 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim .
- İsteğe bağı olarak ıspanakların üzerine beşamel sos ve kaşar koyup da fırına verebilirsiniz.
- Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder