Deneme yanılma metoduyla keşfettiğim bir tarif ...
Son zamanlarda bütün sebzelerin aynı tarifle çeşitli versiyonlarını deniyorum .
Brokoli ile başlayıp kereviz ile devam eden zeytinyağlı serüvenimizin şimdiki durağı ;
MANTAR...
200gr mantar,
1/2 adet soğan ,
2 adet havuç,
zeytinyağ ,
1/2 limon suyu,
dereotu
1 tatlı kaşığı tuz ,
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz ,
1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı;
- Mantarlarımızı dörde bölüp limonlu suda bekletelim.
- Tencereye zeytinyağını ve küp küp doğranmış soğanımızı ekleyelim.
- Soğanlar pembeleşince kısa çubuk şeklinde doğranmış havuçlarımızı ekleyelim.
- Havuçlarımızı 3-5 dakika kadar kavuralım .
- Toz şeker ve tuzumuzu ekleyelim .
- Mantarlarımızı tencereye ekleyelim.
- 1/2 limon suyunu tenceremize ekleyip 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile servis yapalım .
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder