3 Şubat 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI MANTAR

Deneme yanılma metoduyla keşfettiğim bir tarif ...
Son zamanlarda bütün sebzelerin aynı tarifle çeşitli versiyonlarını deniyorum .
Brokoli ile başlayıp kereviz ile devam eden zeytinyağlı serüvenimizin  şimdiki durağı ;
MANTAR...
Malzemeler;
200gr mantar,
1/2 adet soğan ,
2 adet havuç,
zeytinyağ ,
1/2 limon suyu,
dereotu
1 tatlı kaşığı tuz ,
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Hazırlanışı;
  • Mantarlarımızı dörde bölüp limonlu suda bekletelim.
  • Tencereye zeytinyağını ve küp küp doğranmış soğanımızı ekleyelim.
  • Soğanlar pembeleşince kısa çubuk şeklinde doğranmış havuçlarımızı ekleyelim.
  • Havuçlarımızı 3-5 dakika kadar kavuralım .
  • Toz şeker ve tuzumuzu ekleyelim .
  • Mantarlarımızı tencereye ekleyelim.
  • 1/2 limon suyunu tenceremize ekleyip 20-25 dakika kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile servis yapalım .
  • Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder