Kayınvalidemin günü için yaptığım cheesecake herkesten özellikle haladan tam puan aldı .
Çikolata yemesi yasak olan kayınvalidem karamelli cheesecake e bayılıyor.
İşin içine bir de kavrulmuş badem girince tadına doyum olmuyor .
Malzemeler,
tabanı için ;
2 paket burçak bisküvi
50 gr tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
cheesecake için ;
Dr.Oetker cheesecake yap,
500 ml süt,
200gr labne
100gr süzme yoğurt,
karamel sosu için;
200ml krema
1 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıcak su
1yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı soyulmuş badem
Hazırlanışı;
- Burçak bisküvileri ve tarçını rondoda iyice çekelim .
- Tereyağını eritip bisküvilerle karıştırıp 24cm lik yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba iyice sıkıca yerleştirelim.
- 170 derecelik fırında 10 dak. kadar pişirelim ve soğutalım.
- Diğer yanda cheesecake yapı arkasındaki tarife göre hazırlayalım .
- Bisküvi tabanımızın üzerine cheesecake karışımımız dökelim .
- Buzdolabında mümkünse 24 saat bekletelim.
- Karamel sos için şekeri ve suyu tencereye koyalım ve karıştırmadan kaynayıp karamel rengini alana kadar bekleyelim.
- Daha sonra krema ve tereyağını ekleyelim ve karıştıralım topaklanma yapabilir kaynadıkça topaklar açılıp sos mükemmel bir hale gelecektir.
- Bademi ayrı bir tavada azıcık kavurup karamel sosun içine ekleyelim .
- En son olarak karamel sosu cheesecakein üzerine dökelim ve soğuyunca servis edelim
- Süslemeleri için ise ; 3 kaşık şekeri ,1 kaşık su ile kaynatıp yağlı kağıt üzerine istediğiniz şekilde döküp kenarını veya üzerini süslemede kullanabilirsiniz.
- Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder