12 Şubat 2014 Çarşamba

KARAMELLİ BADEMLİ CHEESECAKE

Kayınvalidemin günü için yaptığım cheesecake herkesten özellikle haladan tam puan aldı .
Çikolata yemesi yasak olan kayınvalidem karamelli cheesecake e bayılıyor. 
İşin içine bir de kavrulmuş badem girince tadına doyum olmuyor .
 

Malzemeler,
 
tabanı için ;
2 paket burçak bisküvi
50 gr tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
 
cheesecake için ;
Dr.Oetker cheesecake yap,
500 ml süt,
200gr labne
100gr süzme yoğurt,
 
karamel sosu için;
200ml krema
1 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıcak su
1yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı soyulmuş badem
 
Hazırlanışı;
  • Burçak bisküvileri ve tarçını rondoda iyice çekelim .
  • Tereyağını eritip bisküvilerle karıştırıp 24cm lik yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba iyice sıkıca yerleştirelim.
  • 170 derecelik fırında 10 dak. kadar pişirelim ve soğutalım.
  • Diğer yanda cheesecake yapı arkasındaki tarife göre hazırlayalım .
  • Bisküvi tabanımızın üzerine cheesecake karışımımız dökelim .
  • Buzdolabında mümkünse 24 saat bekletelim.
  • Karamel sos için şekeri ve suyu tencereye koyalım ve karıştırmadan kaynayıp karamel rengini alana kadar bekleyelim.
  • Daha sonra krema ve tereyağını ekleyelim ve karıştıralım topaklanma yapabilir kaynadıkça topaklar açılıp sos mükemmel bir hale gelecektir.
  • Bademi ayrı bir tavada azıcık kavurup karamel sosun içine ekleyelim .
  • En son olarak karamel sosu cheesecakein üzerine dökelim ve soğuyunca servis edelim
  • Süslemeleri için ise ; 3 kaşık şekeri ,1 kaşık su ile kaynatıp yağlı kağıt üzerine istediğiniz şekilde döküp kenarını veya  üzerini süslemede kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder