Sevgililer Günü menümüzde yer alan yemeğimizin tarifi ile karşınızdayım .
Hem sebze hem et hem de lezzet hepsi bir arada .
Haydi durmayın sizde mutlaka deneyin bu tarifi...
Malzemeler;(2 kişilik)
6 adet pirzola ,
1 adet kabak,
2 kaşık un ,
2 kaşık tereyağ,
2,5 su bardağı süt,
1-2 diş sarımsak ,
karabiber,kırmızı biber ,tuz ve kekik
Hazırlanışı;
- Kabağı rendeleyip iyice suyunu sıkıp teflon tavada az tuzla kavuralım ,
- Beşamel sos için 2 kaşık tereyağında 2 kaşık unu kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım,
- Un kavrulunca sütü yavaş yavaş ekleyelim ve çırpıcı yardımı ile topaklanmasını engelleyelim .
- Beşamel sos kıvamını bulunca içine rendelenmiş sarımsağı ve kavrulmuş kabağımızı ekleyelim
- Varsa döküm tavada yoksa normal teflon tavada az yağda pirzolaları pişirelim.
- Servis yapacağımız tabağa 2 kaşık kabak beğendi koyup üzerine pirzolaları dizelim .
- Kabak yerine közlenmiş patlıcan da kullanabilirsiniz.
- Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder