16 Şubat 2014 Pazar

KABAK BEGENDİLİ PİRZOLA

Sevgililer Günü menümüzde yer alan yemeğimizin tarifi ile karşınızdayım .
Hem sebze hem et hem de lezzet hepsi bir arada .
Haydi durmayın sizde mutlaka deneyin bu tarifi...
 
 
Malzemeler;(2 kişilik)
6 adet pirzola ,
1 adet kabak,
2 kaşık un ,
2 kaşık tereyağ,
2,5 su bardağı süt,
1-2 diş sarımsak ,
karabiber,kırmızı biber ,tuz ve kekik
 
Hazırlanışı;
  • Kabağı rendeleyip iyice suyunu sıkıp teflon tavada az tuzla kavuralım ,
  • Beşamel sos için  2 kaşık tereyağında 2 kaşık unu kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım,
  • Un kavrulunca sütü yavaş yavaş ekleyelim ve çırpıcı yardımı ile topaklanmasını engelleyelim .
  • Beşamel sos kıvamını bulunca içine rendelenmiş sarımsağı ve kavrulmuş kabağımızı ekleyelim
  • Varsa döküm tavada yoksa normal teflon tavada az yağda pirzolaları pişirelim.
  • Servis yapacağımız tabağa 2 kaşık kabak beğendi koyup üzerine pirzolaları dizelim .
  • Kabak yerine közlenmiş patlıcan da kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder