3 Şubat 2014 Pazartesi

KALAMAR TAVA

Bu sefer de deniz ürünlerinden kalamar tava var sırada ..
Balığın yanında sıklıkla yediğim kalamarı bu kez evde hazırladım ve çok beğenildi.
Tarator sosuna bandırıp doyasıya yiyeceğiniz bir tarif ...
 
 
Kalamar Tava Malzemeler;
500 gr dondurulmuş kalamar,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı karbonat,
1/2 limon ,
1 su bardağı un ,
1/2 su bardağı galeta unu,
1 yumurta
tuz,
kızartmak için yağ
 
Hazırlanışı;

  • Kalamarlar bir kaba alınır ve üzerine şeker ,karbonat ve limon suyu ilave ederek karıştıralım.
  • Daha sonra bu karışımı 3-4 saat buzdolabında bekletelim .
  • Buzdolabından alıp süzgece koyalım.
  • Suyu süzülen kalamarları önce una sonra iyice çırpıp yumurtaya sonrada galeta ununa bulayıp bir tabağa alalım .
  • Derin bir çelik tencerede kızgın yağda 2-3 dakika kadar kızartalım .                                      (altın rengini alıncaya kadar )
  • Not: Eğer kızartacağınız kalamar sayısı az ise eski en büyük cezvenizi kullanabilirsiniz hem daha az yağ harcamış oluyorsunuz hem de pratik oluyor .
  • Afiyet olsun...
 Tarator Sos Malzemeler;
 
3 dilim ekmek içi , 
2 diş sarımsak,
1/2 limon suyu,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı kırmızı biber,
1/2 çay kaşığı karabiber,
2 çorba kaşığı mayonez,
1/2 çay bardağı su
 
Hazırlanışı;
  • Bütün malzemeleri robotta çekelim.
  • Yoğun bir kıvamı olmalı sosumuzun . çok katı olursa su ya da limon suyu ile açabilirsiniz.
  • Afiyet olsun ...
  • Not:  Bayat ekmekleri dilimleyip buzluğa atıyorum . Sosa veya çorbaya kullanmak gerektiğinde çok pratik oluyor ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder