16 Şubat 2014 Pazar

BALZAMİKO VE KIZARMIŞ EKMEK

İştah açıcı bir meze olan balzamik sirkeli yağ kombinasyonu masamızda sıklıkla yer alan bir ikildir .
İştahımızın açılmasına pek ihtiyacımız olmasa da hiç bir kuvvet bizi bu ikiliyi yemekten alıkoyamıyor .
Hele bir de yanında zeytinyağında kızarmış sarımsaklı ekmek varsa:)
 
 
 
İtalyan mutfağından mutfağımıza katılan bu sirke et marinasyonundan salata sosuna kadar bir çok alanda kullanılabiliyor. 12 yıl kadar dinlendirilerek elde edilen balzamik sirke koyu kahverengi bir renge ,hafif şekerli bir aromaya ve kıvamlı bir dokuya sahiptir. Zeytinyağının içine birkaç damla olarak  damlatılan bu sirke sarımsaklı kızarmış ekmek ile çok lezzetli oluyor .
Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder