8 Mart 2014 Cumartesi

KREP BOHÇASI

İkramı kolay ağzınıza layık bir lezzet ile daha karşınızdayım .
Misafirlere sunumu şık, iç harcını dilediğiniz gibi değiştirip çeşitlendirebileceğiniz bir tarif .
 
 
Malzemeler
Krep için;
2 yumurta
 1,5 su bardağı süt,
          1 su bardağı un,   
       1/2 çay kaşığı tuz,
 
İç harcı için ;
1 adet kabak,
1 adet havuç,
1/2 çay bardağı bezelye,
1/2 çay bardağı haşlanmış mısır,
6-7 dal yeşil soğan
 
Hazırlanışı;
  • Öncelikle krep hamuru için gereken malzemelerin hepsini karıştırıp az yağlı tavada kreplerimizi pişirelim .
  • İç harcı için küp küp doğranmış kabak ve havucu az yağda soteleyelim.
  • İçine haşlanmış bezelye ve mısırı ekleyelim .
  • Kreplerimizi bir kasenin içine çukur oluşturacak şekilde yerleştirelim ve içine harçtan ekleyelim.
  • Yeşil soğanın uç kısımlarını uzun bir şekilde kesip önce sıcak suda sonra buzlu suda bekletelim .
  • Bohça şeklini verdiğimiz kreplerimizi yeşil soğan ile bağlayalım.
  • Hazırladığımız bohçalarımızı fırına kabına dizelim ve 175derece fırında 5-10 dak ısıtıp servis yapalım .
  • Afiyet olsun . 
 
     
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder