İkramı kolay ağzınıza layık bir lezzet ile daha karşınızdayım .
Misafirlere sunumu şık, iç harcını dilediğiniz gibi değiştirip çeşitlendirebileceğiniz bir tarif .
Malzemeler
Krep için;
2 yumurta
1,5 su bardağı süt,
1 su bardağı un,
1/2 çay kaşığı tuz,
İç harcı için ;
1 adet kabak,
1 adet havuç,
1/2 çay bardağı bezelye,
1/2 çay bardağı haşlanmış mısır,
6-7 dal yeşil soğan
Hazırlanışı;
- Öncelikle krep hamuru için gereken malzemelerin hepsini karıştırıp az yağlı tavada kreplerimizi pişirelim .
- İç harcı için küp küp doğranmış kabak ve havucu az yağda soteleyelim.
- İçine haşlanmış bezelye ve mısırı ekleyelim .
- Kreplerimizi bir kasenin içine çukur oluşturacak şekilde yerleştirelim ve içine harçtan ekleyelim.
- Yeşil soğanın uç kısımlarını uzun bir şekilde kesip önce sıcak suda sonra buzlu suda bekletelim .
- Bohça şeklini verdiğimiz kreplerimizi yeşil soğan ile bağlayalım.
- Hazırladığımız bohçalarımızı fırına kabına dizelim ve 175derece fırında 5-10 dak ısıtıp servis yapalım .
- Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder