Doğum günleri için , misafirleriniz için yapılması kolay sunumu hafızalarda yer edecek bir pasta yaptık bu seferde. Lezzeti ve sunumu ile misafirlerden tam not aldı.
Malzemeler;
2 paket kedi dili
100 gr frambuaz yada çilek
1 su bardağı şeker,
100 gr tereyağ,
5 yemek kaşığı un
1 küçük paket Dr.Oetker tart jölesi
1 paket vanilya
Hazırlanışı ,
- 26cmlik kelepçeli kalıbın altını fırın kağıdı ile kaplayıp, kelepçesini kapatalım.
- Kedi dillerini şekerli süt ile ıslatıp kalıbın kenarlarına tek tek dizelim.
- En alt kata süt ile ıslatılmış kedi dillerini bir kat dizip üzerine kremadan ekleyelim sonra 1 kat daha kedi dili ve krema ekleyip soğumaya bırakalım .
- Krema soğuyunca üzerine meyvelerimizi dizelim ve tart jölemizi tarifine göre hazırlayıp meyvelerin üzerine ekleyelim soğuyunca buzdolabında 2-3 saat kadar bekletip servis yapalım .
- Not: tart jölesi renksiz olduğu için 1 çay kaşığı gıda boyası ile renklendirebilirsiniz.
- Frambuaz yerine mevsimine göre çilek yada vişne de kullanabilirsiniz.
- Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder