Turkmaxgurme'de Uğur Volkan Uysal'ın programında izledim ilk defa saksı kebabını .
Lezzeti ve tadı damağınızda iz bırakacak bir tarif bugün sizlerle...
Bu tarifi mutlaka deneyin patlıcan sevenlerin vazgeçilmezi olacağına eminim.
MALZEMELER
3 adet bostan patlıcan
3 adet domates
1 adet orta boy kurusoğan
1 adet tavuk göğsü
3-4 adet yeşilbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,pulbiber,kekik
HAZIRLANIŞI
- Bostan patlıcanları enine ortadan ikiye bölelim alacalı olarak soyup içini dolma oyacağı ile oyalım .Acılığının gitmesi için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletelim.
- Teflon bir tavaya kuşbaşı doğradığınız tavuğu alıp soteleyelim ve tavukların rengi dönünce küp küp doğradığınız biberleri ve soğanları ilave ediniz.
- Kızarmaya başladığında domatesleri ve salçasını da ekleyerek kapağı kapalı halde suyunu çekinceye dek pişirelim.Tuz ve baharatlarını ilave ederek altını kapatalım.
- Patlıcanların suyunu süzüp,kuruladıktan sonra kızgın yağda her yanı kızarıncaya kadar çevirerek kızartalım .
- Kızaran patlıcanların içine tavuklu harçdan dolduralım .
- Fırın kabına koyup tabanına tavuklu harcın suyundan koyalım.
- 175 derece fırında 15 dakika pişirelim.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder