8 Mart 2014 Cumartesi

ÇITIRS DRUMSTICK

Dışı çıtır çıtır içi sulu sulu bir tavuk var şimdi de sırada .Tarifini tvden Arda'nın Mutfağı programından aldığım tavuk tarifini denedim .Sizde mutlaka deneyin pişman olmazsınız.
 
Malzemeler;
8 adet  tavuk drumstick (baget)
1 su bardağı mısır gevreği,
3 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon ,
1 çay kaşığı kişniş,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kırmızbiber ,
1/2 çay kaşığı tarçın,
1/2 çay kaşığı zencefil,
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
 
Hazırlanışı;

  • Mutfak robotuna bütün baharatları (istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz) mısır gevreğini ve galeta ununu ekleyip mısır gevrekleri çok küçülmeyecek şekilde çekelim .
  • Tavukları yıkayıp kurulayalım.
  • Paneleme işlemi için 1.tabağa unu 2.tabağa çırpılmış yumurtayı ve diğer tabağa da robottaki mısır gevrekli karışımı ekleyelim .
  • Tavukları önce una sonra yumurtaya sonra da mısır gevrekli karışıma bulayıp fırının ızgara teline dizelim .
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırının en altına genşçe bir borcama su koyup fırının içine koyalım.
  • Tavukları dizdiğimiz ızgara telini fırının en alt katına koyalım ve 50-55 dakika pişirelim.
  • Fırının tabanına koyduğumuz su dolu borcam tavuğun yağının fırına akmamasına ve tavukların içinin sulu sulu pişmesine neden oluyor .
  • Patates kızartması ve limonla servis edelim.
  • Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder