Dışı çıtır çıtır içi sulu sulu bir tavuk var şimdi de sırada .Tarifini tvden Arda'nın Mutfağı programından aldığım tavuk tarifini denedim .Sizde mutlaka deneyin pişman olmazsınız.
Malzemeler;
8 adet tavuk drumstick (baget)
1 su bardağı mısır gevreği,
3 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon ,
1 çay kaşığı kişniş,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kırmızbiber ,
1/2 çay kaşığı tarçın,
1/2 çay kaşığı zencefil,
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
Hazırlanışı;
- Mutfak robotuna bütün baharatları (istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz) mısır gevreğini ve galeta ununu ekleyip mısır gevrekleri çok küçülmeyecek şekilde çekelim .
- Tavukları yıkayıp kurulayalım.
- Paneleme işlemi için 1.tabağa unu 2.tabağa çırpılmış yumurtayı ve diğer tabağa da robottaki mısır gevrekli karışımı ekleyelim .
- Tavukları önce una sonra yumurtaya sonra da mısır gevrekli karışıma bulayıp fırının ızgara teline dizelim .
- Önceden 175 derecede ısıtılmış fırının en altına genşçe bir borcama su koyup fırının içine koyalım.
- Tavukları dizdiğimiz ızgara telini fırının en alt katına koyalım ve 50-55 dakika pişirelim.
- Fırının tabanına koyduğumuz su dolu borcam tavuğun yağının fırına akmamasına ve tavukların içinin sulu sulu pişmesine neden oluyor .
- Patates kızartması ve limonla servis edelim.
- Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder