22 Mart 2014 Cumartesi

POLENTA YATAĞINDA TAVUK ÇÖP ŞİŞ

Polentayı İtalyan mutfağında yemeklerin altına yatak olarak kullanılan mısır unu ile yapılan bir meze çeşidi olarak adlandırabiliriz. ister et yemeğinin isterse tavuk yemeğinin altına kullanabileceğiniz bu aperatifi dilediğiniz şekilde lezzetlendirebilirsiniz. Taze baharatlar ile renklendirdiğimiz polentamıza şekil vermesi de kolay olduğu için süslü tabaklarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alacaktır. 
 

Malzemeler; (2 kişilik);
400 ml su,
100 gr mısır unu,
3 yemek kaşığı tereyağ,
1/2 kase parmesan peyniri yada kaşar peyniri,
taze baharatlar (biberiye,kekik,maydonoz,dereotu isteğe bağlı)
1 adet tavuk göğsü
1 adet biber
5 adet arpacık soğanı

Hazırlanışı;
  • Çelik tencerede suyumuzu kaynatıp içine tereyağımızı ekliyoruz .
  • Mısır unumuzu yavaş yavaş suyumuzun içine ekliyoruz  ve tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpıyoruz .
  • Kendiliğinden koyulaşan polantamızın içine istediğimiz baharatlarımızı ve peynirimiz ekliyoruz.
  • 8-10 dakika içinde polentamız hazır.
  • Borcama döküp ılıyınca buzdolabına kaldırıp soğumasını bekliyoruz.
  • Soğuyan polantamızı istediğimiz kalıpla kesip tereyağında soteleyip tavuk çöp şişlerle servis ediyoruz.
  • Tavuk çöp şişler için ; küp küp doğradığımız tavuklarımızı biber ve soğan eşiliğinde çöp şişlere dizip fırında 30 dakika pişiriyoruz .
  • Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder