29 Mart 2013 Cuma

ÇITIRS TAVUK


Malzemeler ;
1/2kg tavuk göğsü
karabiber,tuz,kekik(isteğe bağlı )
1/2 limon suyu
5 yemek kaşığı galeta unu
Sos;
4 yemek kaşığı mayonez
2-3 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı;
Jülyen olara kesilen tavuk göğüsleri baharatlar ve limon eklenerek marine kabında 1 saat dinlendirilir.
Tavuklar marine kabından alınıp galeta unu ile harmanlanır . Tavukların her tarafına galeta unu yapışmalıdır . Daha sonra fırın kağıdı serilen fırın tepsisine tek tek dizilir . 180-200 derece fırında 30 dak kadar pişirilir . Tavuklar pembeleşince fırından çıkartılır ve çıtırs tavuklar ballı hardal sosuyla ikram edilir . Fırında piştiği için kalorisi az ama bir o kadar da lezzetli bir yemek ...
Afiyet olsun ...

Not : Yanına ne yakışır ???  =  erişte makarna + rus salatası  olabilir ....

5 yorum: