22 Nisan 2014 Salı

FRAMBUAZLI PASTA

Doğum günleri için , misafirleriniz için yapılması kolay sunumu hafızalarda yer edecek bir pasta yaptık bu seferde. Lezzeti ve sunumu ile misafirlerden tam not aldı.
 Hatta seninle pastacı açalım diyenler bile oldu :)) .
 
 
 
Malzemeler;
 
2 paket kedi dili
100 gr frambuaz yada çilek
1 litre süt
1 su bardağı şeker,
100 gr tereyağ,
5 yemek kaşığı un
1 küçük paket Dr.Oetker tart jölesi
1 paket vanilya
 
Hazırlanışı ,
  •  Kreması ;Tereyağında unu kavuralım ve şekeri ekleyelim şeker eriyince sütünü ekleyip yoğun bir kıvam alana kadar pişirelim en son içine vanilyamızı ekleyelim .(kremayı blender ile iyice çırparsanız
  • 26cmlik kelepçeli kalıbın altını fırın kağıdı ile kaplayıp, kelepçesini kapatalım.
  • Kedi dillerini şekerli süt ile ıslatıp kalıbın kenarlarına tek tek dizelim.
  • En alt kata süt ile ıslatılmış kedi dillerini bir kat dizip üzerine kremadan ekleyelim sonra 1 kat daha kedi dili ve krema ekleyip soğumaya bırakalım .
  • Krema soğuyunca üzerine meyvelerimizi dizelim ve tart jölemizi tarifine göre hazırlayıp meyvelerin üzerine ekleyelim soğuyunca buzdolabında 2-3 saat kadar bekletip servis yapalım .
  • Not: tart jölesi renksiz olduğu için 1 çay kaşığı gıda boyası ile renklendirebilirsiniz.
  • Frambuaz yerine mevsimine göre çilek yada vişne de kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder