16 Mart 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI FENÇEL(REZENE)

Zeytinyağlı serimize bir çeşit daha ekledim . Bu ara hangi sebzeyi bulsam zeytinyağlı versiyonunu mutlaka deniyorum . En son olarak da rezeneyi denedim. Rezeneyi marketlerde tekli poşetlerde bulabilirsiniz.
 

Malzemeler;
1 adet rezene ,
4-5 adet arpacık soğanı,
1/2 adet portakal (ince dilimlenmiş)
1 adet portakalın suyu,
zeytinyağ
 
Hazırlanışı;
  • Arpacık soğanlarımızı zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım .
  • Rezenemizin baş kısmını 4e bölelim ve sap kısmını ince ince doğrayıp tavaya ekleyelim .
  • Rezeneyi 2-3 dakika kavuralım ve portakal dilimlerini ve portakal suyunu tavaya ekleyip kısık ateşte pişirelim.
  • 20 dak sonra yemeğimiz hazır .
  • Afiyet olsun . 

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder